Opleiding:

Als kind al heb ik steeds veel en graag getekend.
Tijdens mijn opleiding aan de Kweekschool (nu Pabo) ben ik op 17-jarige leeftijd begonnen teken- en schilderlessen te volgen aan de Stadsacademie te Maastricht, eerst op zaterdagmiddagen en later op zaterdagochtend.
Eenmaal werkzaam in het onderwijs, heb ik aan diezelfde academie in één jaar de akte L.O. tekenen gehaald (1971). Natuurlijk kwam het tekenen en schilderen me goed van pas gedurende mijn onderwijsloopbaan.

Vanaf mijn 17de tot op heden ben ik zonder tussenpozen elke zaterdag gaan schilderen, eerst op de zaterdagcursus aan de Stadsacademie en later bij de in 1983 opgerichte "Stichting Schildersgroep Maastricht".
Ik heb van diverse docenten les gehad, t.w. Hans Hansen, Willy Gorissen, Piet Vos en Jef Hutschemakers.

Sinds 2018 ben ik ook lid van de "Kunstkring Henri Jonas" in Valkenburg.

Thema's:

In het verleden heb ik veel stillevens geschilderd, maar ook portretten en bloemboeketten.
De laatste jaren heb ik me meer toegelegd op het schilderen van landschappen van ons mooie Zuid-Limburg. Ook mooie plekjes van vakanties worden vaak geschilderd.

Ik schilder bij voorkeur met olieverf, maar ook pastel is een geliefd materiaal. 'n Enkele keer kom ik ook aan aquarelleren toe.
Ik bewonder de impressionistische schilders. Vandaar dat deze schilderstijl ook in mijn werken is terug te vinden.

Tijdens m'n wandelingen en fietstochten door Zuid-Limburg maak ik dikwijls foto's van prachtige, inspirerende stukjes landschap. Daarbij let ik vooral op de mooie kleuren en het licht. Ieder jaargetijde geeft weer een nieuwe indruk. 

Ook waterpartijen zijn vaker onderdeel van een landschap. Het Geul- en Maasdal zijn dan ook m'n favoriete wandel- en fietsgebieden.